Savez i klubovi žele završiti sezonu, ali krizni štabovi FBiH i RS sve drže u svojim rukama

Savez i klubovi žele završiti sezonu, ali krizni štabovi FBiH i RS sve drže u svojim rukama

Adnan Beganović

Danas je održana videokonferencija na kojoj su učešće uzeli predstavnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine te premijerligaških klubova.

Glavna tema današnje videokonferencije je nastavak Premijer lige, a nakon sat i pol diskusije, kako SportSport.ba saznaje od samih aktera, može se reći da su klubovi za to da se sezona privede kraju.

Diskutovalo se o četiri prijedloga koja je klubovima predočio Fudbalski savez BiH i čini se da su treći i četvrti (nastavak prvenstva 24. ili 31. maja) najrealniji, no svakako će mnogo toga zavisiti i odluka kriznih štabova u Federaciji BiH i RS.

Osim klubova za nastavak sezone su i u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, s tim što su na sastanku i predstavnici krovne kuće bh. fudbala naveli da se mora gledati na odluke kriznih štabova i da se u slučaju nastavka treba sve uraditi kako bi se igrači i struka što bolje zaštitili.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U tom pogledu da tako kažemo, predloženo je da na svakom stadionu se postave dezinfekcioni tuneli, a zanimljivo je i da ćemo u nastavku prvenstva vjerovatno gledati i utakmice sa pet izmjena. I ovaj prijedlog o kojem je nedavno govorio šef struke Radnika Slavko Petrović naišao je na odobravanje.

U suštini, nakon današnjeg sastanka može se zaključiti da će sezona biti nastavljena ukoliko ne bude pogoršana situacija, te da su po tom pitanju gotovo svi akteri složni s tim da će konačan datum nastavka prvenstva zavisiti od odluka kriznih štabova u Federaciji BiH te Republici Srpskoj. Naredna video konferencija trebala bi biti organizovana početkom maja, a tada bi mnogo toga trebalo biti jasnije.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi