Završen sastanak NFSBiH i premijerligaških klubova

Razgovori putem video linka

Završen sastanak NFSBiH i premijerligaških klubova

Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i bh. premijerligaša danas su održali video konferenciju na kojoj se, između ostalog, diskutovalo i o tome kada bi Premijer liga mogla biti nastavljena.

Kako SportSport.ba saznaje, sastanak je protekao u diskusiji i razmjeni ideja u vezi sa trenutnom situacijom (pendemija koronavirusa i planovi za nastavak takmičenja), ali važniji zvanični zaključci nisu doneseni.

NSBiH se nakon sastanka oglasio na zvaničnoj stranici, a saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Učesnike konferencije je u ime NS/FS BiH pozdravio predsjednik Elvedin Begić, a učestvovali su i generalni sekretar Adnan Džemidžić, izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav i predsjednik Komiteta za takmičenje Milorad O. Lale.

Nakon uvodnih riječi predsjednika Begića, svi učesnici sastanka su aktivno participirali u njegovom radu. Povod za održavanje sastanka bila je aktuelna situacija u nogometu/fudbalu, prekid takmičenja u Premijer ligi BiH, izazvan pojavom korona virusa i proglašenjem pandemije COVID-19 u svijetu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Analizom trenutnog stanja na terenu, prenijetim utiscima predstavnika klubova i zajednički izražene želje za daljim nastavkom ovakve vrste komunikacije u pravcu iznalaženja najboljih rješenja za nastavak takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, zaključeno je da će NS/FS BiH pratiti aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini vezano za pandemiju COVID-19, te sačekati donošenje novog seta mjera nadležnih državnih i entitetskih organa. U skladu s tim, početak trenažnog procesa ekipa mogao bi započeti tek nakon eventualnog ublažavanja mjera koje su trenutno na snazi, uz prethodna odobrenja nadležnih organa i zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini.

U vezi sa nastavkom takmičenja na svim organizacionim nivoima, NS/FS BiH će obavezno slijediti preporuke UEFA i FIFA o daljim aktivnostima. Za organizaciju takmičenja Premijer lige, kao i ostalih ligaških takmičenja, NS/FS BiH će sačekati njihovu konačnu odluku. Tek nakon toga bi se mogla donijeti odluka o nastavku takmičenja i potvrđeni termini za završetak takmičenja u Premijer ligi BiH. U narednom period primarni akcenat se daje zdravstvenoj zaštiti igrača i njihovom bezbjednom povratku na fudbalski teren. Stoga je na klubovima obaveza da njihovi medicinski timovi redovno prate zdravstveni status igrača, kako bi povratak aktivnom treningu i igri uopšte, bio maksimalno osiguran. NS/FS BiH će poduzeti sve neophodne korake da se u nastavku takmičenja osiguraju svi sanitarno tehnički uslovi za nesmetano odigravanje utakmica Premijer lige BiH".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi