Saville: Nije nam dosuđen čist penal, možda jer je bilo prerano?

Sjevernoirci se žale

Saville: Nije nam dosuđen čist penal, možda jer je bilo prerano?

E. Škorić, foto: T. Hebib

Veznjak Sjeverne Irske George Saville (25) smatra da je njegov tim oštećen za penal u današnjem meču protiv BiH.

Sjevernoirci su u Belfastu poraženi s 2:1 od selekcije BiH, ali moramo priznati da nisu zaslužili ovakav ishod jer su imali čak 26 udaraca ka našem golu, dok je omjer kornera bio 18:1!

Ipak, za razliku od njih, mi smo naše šanse iskoristili i golovima Harisa Duljevića i Elvisa Sarića stigli do bitne pobjede na početku novoformiranog UEFA-inog takmičenja.

Mada, treba također reći da je na samom otvaranju bila jedna diskutabilna situacija kada je sudija Kralovec mogao da pokaže na penal za domaće jer je Ervin Zukanović startao na protivničkog igrača Savillea, no srećom nije ništa dosuđeno.

Saville, koji igra za Middlesbrough i danas je nastupao u veznom redu Sjeverne Irske, smatra da je penal trebao biti dosuđen.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Nisam gledao nazad, ali mislim da je bilo kontakta i da je penal postojao. Osjećao sam kontakt, nema smisla da padam jer da sam ga prošao bio bih u situaciji za gol. Mislim da je bilo prerano i da zato sudija nije svirao penal", rekao je Saville tamošnjim novinarima.

"Ali platili smo cijenu jer smo morali da rizikujemo. Ne možemo sada kriviti tu odluku, pucali smo sebi u nogu. Jako smo razočarani jer znamo da smo igrlai dobro. Dva neugodna gola iz sopstvenih grešaka, pa sami smo krivi", dodao je.

Top Komentari

bhfanaticos
kakab penal
13 3
Asterix
Meni je sumnjivo,a zukanovic konj bez sedla.Sreca da je bio neko drugi sudio bi 1000% penal.Ma dali smo neku veliku sadaku pa smo vako pobjedili
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti