Saviola vratio Benficu u vrh Portugala

Liga Sagres, 15. kolo

Saviola vratio Benficu u vrh Portugala

Edmir Škorić

U sva tri večeras odigrane utamice 15. kola portugalske Sagres Lige rezultat je glasio 1:0. Minimalne pobjede ostvarili su Sporting kao domaćin te Guimaraes i Benfica kao gosti.

Benfica je gostovala kod nezgodnog Rio Avea i na kraju minimalnom pobjedom preuzela vodstvo portugalskog šampionata. To je Lisaboncima omogućio omaleni Argentinac Javier Saviola golom u 47. minuti. Orlovi imaju bolju gol razliku od Sporting Brage, koja svoj meč igra sutra.

Druga ekipa iz Lisabona, četvrtoplasirani Sporting, također je minimalno slavio. Tonel je pogotkom šest minuta prije kraja slomio otpor Leixoesa, inače ekipe iz donjeg dijela tabele. Leixoes je igrao sa deset igrača od 69. minute kada je drugi žuti dobio Gallo.

Guimaraes je došao do trijumfa na gostovanju kod Maritima, kojem je presudio Sereno u 73. minuti. Tri minute kasnije domaći sastav ostao je bez Brune (dva žuta).

Portugal Liga Sagres, 15. kolo:
Maritimo - Guimaraes 0:1 (Sereno 73')
Rio Ave - Benfica 0:1 (Saviola 47')
Sporting - Leixoes 1:0 (Tonel 84')
Academica - Naval
Porto - Un. de Leiria
Olhanense - P. de Ferreira
Belenenss - Vitoria Setubal

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.