Scaloni: Nazvao sam Icardija i objasnio mu u čemu je problem

Selektor Argentine o izostavljanju napadača Intera sa spiska

Scaloni: Nazvao sam Icardija i objasnio mu u čemu je problem

Mauro Icardi je ponovo počeo trenirati sa ostatkom ekipe Intera, ali za svoj tim nije igrao mjesec dana.

O Icardijevoj sapunici na Giuseppe Meazzi je već sve rečeno, a ona se odrazila i na njegove šanse za poziv u reprezentaciju Argentine.

Često je Icardi bio u nemilosti kod slektora Argentine, a Lionel Scaloni ga je odlučio izostaviti sa spiska za predstojeće prijateljske duele.

"Razgovarao sam sa Maurom prije objave spiska i objasnio mu zašto nije pozvan", istakao je Scaloni.

Ipak, postoji mogućnost da će Icardi biti pozvan za utakmice Argentine u okviru Copa Americe.

"Ono što se njemu dešava direktno utiče i brine reprezentaciju. Od sada, pa do Copa Americe izvagat ćemo ono što će se dešavati i vidjeti da li ga možemo pozvati ili ne", izjavio je Scaloni, pa dodao:

"Jasno je da ono što se dešava sa njim nije idealno za nas".

Scalonijev poziv je dobio Icardijev mladi saigrač iz Intera Lautaro Martinez, te će upravo on praviti društvo Lionelu Messiju u vrhu napada protiv Venecuele i Maroka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti