Scariolo računa na Ibaku i Mirotića

Scariolo računa na Ibaku i Mirotića

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Sergio Scariolo ozbiljno računa na mlade igrače Oklahome i Real Madrida, Sergea Ibaku i Nikolu Mirotića, za Eurobasket u Litvaniji u septembru.

"Ibaka radi na dobijanju španskog državljanstva i po svemu sudeći dobiće ga prije početka prvenstva Evrope. Ja računam na njega. On se nalazi u grupi od 18-20 igrača koji će konkurisati za put u Litvaniju", rekao je Italijan na klupi Španije.

"Što se tiče Nikole Mirotića, on je napravio veliku stvar protiv Valencije. On će biti veliki košarkaš i to će postati mnogo ranije nego što smo se svi nadali", istakao je Scariolo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.