Scariolo: Sastav Španije još nije zaključen

Selektor Španije pred Eurobasket

Scariolo: Sastav Španije još nije zaključen

D. Rakanović

Selektor Španije Sergio Scariolo je otkrio da bi konačni sastav ove selekcije za Eurobasket mogao imati nekoliko iznenađenja. 

Španija se smatra jednim od favorita na predstojećem Eurobasketu, braća Gasol su se odazvala Scariolu, ali u timu nema Rudyja Fernandeza, Nikole Mirotića i Victora Clavera. 

Zbog njihovog izostanka se očekuju neka nova imena u ovoj selekciji. 

"Do danas, konačan sastav nije zaključen. Imamo bar jedno mjesto pod znakom pitanja i želimo da odlučimo bez žurbe", poručio je Scariolo. 

Selektor Španije smatra da bi u ovoj selekciji mogli da se jave problemi u defanzivi. 

"Struktura ekipe je dosta drugačija i imamo potrebu da nadoknadimo izostanke nekih igrača koji bi nam mnogo značili u odbrani. Najviše zahtjevan dio je taktička izgradnja sistema igre koji već ima svoj identitet godinama unazad, ali još mora da bude prilagođen. Igramo isto već osam ili devet godina, ali se Mark vraća poslije dve godine odsustva i on je jedan od najvažnijih igrača na turniru. Uz to i on je drugačiji košarkaš od onoga kada je prošli put bio ovdje", rekao je Scariolo i dodao:

"Zahvaljujući raznovrsnosti tima i naših visokih igrača. možemo da zadržimo nekoliko stvari koje smo radili prethodnih godina, ali pokušavamo da obogatimo svoju igru zahvaljujući znanju naših unutrašnjih igrača da dodaju loptu".

Španija će na Eurobasketu igrati u grupi sa domaćinom Rumunijom, Mađarskom, Crnom Gorom, Hrvatskom i Češkom Republikom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi