Scene u koje je teško povjerovati: Navijači Cardiffa slave Vincenta Tana!

Ko je ovo mogao očekivati?

Scene u koje je teško povjerovati: Navijači Cardiffa slave Vincenta Tana!

Cardiff je današnjim remijem (0:0) sa Readingom na svom terenu osigurao drugo mjesto i promociju u Premier ligu, u koju se vraća nakon četiri godine.

Iako Cardiff nije uspio slaviti, poraz rivala Fulhama od Birminghama značio je da veliko slavlje može početi, pa su teren Cardiff City Stadiona ekspresno nakon posljednjeg sudijskog zvižduka preplavili navijači domaćeg tima, kojih je danas na tribinama bilo preko 30 hiljada.

A na terenu su viđene scene koje su godinama unazad bile nezamislive. Vječno osporavani i, među navijačima Cardiffa, omraženi Vincent Tan izrastao je u heroja, pa su ga fanovi ovog kluba počeli ljubiti, grliti, podizati u zrak na ramenima...

Tanovu 'vladavinu' u Cardiffu su obilježile brojne turbulencije kojim je bio narušen identitet ovog kluba. Sve je počelo od promjene grba i klupskih boja iz plave u crvenu, preko ispadanja u Championship pa nadalje, ali je bogati Malezijac očigledno uspio popraviti stvari i izgraditi ugledan status među pristalicama kluba iz Velsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi