U Championshipu veoma zanimljivo: Tanov Cardiff ili Fulham?

Posljednje kolo

U Championshipu veoma zanimljivo: Tanov Cardiff ili Fulham?

Danas je na rasporedu posljednje kolo Championshipa koje će dati odgovor na pitanja ko se vraća u Premier ligu, a ko ispada u treći rang takmičenja.

Kada govorimo o plasmanu u Premiership, vodi se velika bitka između Cardiffa i Fulhama. Ekipa kojom rukovodi malezijski biznismen Vincent Tan trenutno se nalazi na drugoj poziciji, odnosno mjestu koje direktno vodi u Premiership i ima bod više od Fulhama.

Cardiff danas dočekuje Reading koji se bori za opstanak i ta utakmica će biti veoma zanimljiva. Naime, ukoliko pobijedi, Cardiff će se plasirati u Premier ligu, ali s druge strane Reading eventualnim porazom može ispasti u niži rang. Ruku na srce, za to treba da se poklope i ostali rezultati, ali teoretski je moguće.

S druge strane, Fulhamu ostaje da pokuša pobijediti u gostima Birmingham i čeka eventualni kiks Cardiffa. Neće biti lak zadatak slaviti kod Birminghama koji se također grčevito bori za ostanak i ima samo dva boda više od opasne zone.

Kada govorimo o timovima koji se bore za plasman u play off za Premier ligu, Aston Villa i Middlesbrough su sigurni, dok će Derby morati pobijediti kući Barnsley jer ima samo dva boda više od sedmoplasiranog Prestona. Fulham je također siguran u play offu, ali ukoliko bude prilike, naravno da će željeti direktan plasman.

Sunderland je ekipa koja je davno ispala, dok su u opasnoj zoni trenutno još Bolton i Burton. Prvi klub ima 40, a drugi 41 bod. Barnsley, koji se nalazi na prvoj poziciji iznad crte, ima također 41 bod, ali bolju gol razliku. Bolton u posljednjem kolu dočekuje Nottingham, dok Burton gostuje Prestonu. Oba kluba piželjkuju kiks Barnsleyja na gostovanju kod Derbyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti