Schaffer: Šest supermoćnih klubova žele Miralema Pjanića
Miralem Pjanić u vrijeme kada je nosi dres francuskog Metza

Direktor Metzove akademije

Schaffer: Šest supermoćnih klubova žele Miralema Pjanića

Denis Schaffer, direktor Metzove akademije u kojoj je stasao Miralem Pjanić, kazao je kako su nastupi i igre bh. reprezentativca i fudbalera Rome u ovoj sezoni bile na dovoljno visokom nivou da privuku pažnju čak šest evropskih top klubova, među kojima su i dva engleska tima Manchester United i Arsenal.

Miralem Pjanić igra sjajno ove sezone pod komandnom palicom Rudija Garcije, a Vučica je izvisila obeštećenje od 55 miliona eura za 23-godišnjeg bh. reprezentativca za kojeg je zainteresovan i PSG. 

Schaffer je radio sa Pjanićem u periodu dok je Miralem bio još omladinac u redovima francuskog Metza, odakle je kasnije prešao u redove Lyona, te kaže kako je šest moćnih klubova zainteresovano da već tokom ljeta bh. veznjaka dovedu u svoje redove.

Schaffer je za InsideFutbol prošle sedmice rekao da United, Arsenal, Barcelona, PSG, Bayern Munich i Monaco skautiraju Pjanića, a potom je izjavio:

"Pričao sam sa njegovim agentom prije mjesec dana i on mi je rekao da ovi klubovi žele Miralema. Ipak, Roma koja se bori za titulu ne želi se tek tako odreći njegovih usluga".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Tokom ljeta on bi trebao napustiti Romu. Volio bih da se vrati u Francusku, ali svaka odluka biće dobra po njega", rekao je Schaffer,

Roma je prošlog ljeta za ukupno 45 miliona funti prodala Erika Lamelu i Danija Osvalda, Tottenhamu odnosno Southamptonu, a visoko obeštećenje koje je postavljeno za Pjanića trebalo bi da odbije sve potencijalne kupce jer Garcija igru Rome želi upravo bazirati na Malom princu, u kojem vidi glavnog pokretača svoje ekipe u budućnosti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.