Nikada nije bilo teže: Sportski direktor posrnulog velikana najavljuje da će otjerati pola tima

Mogli bi ispasti u 3. ligu

Nikada nije bilo teže: Sportski direktor posrnulog velikana najavljuje da će otjerati pola tima

E. Škorić

Postoji niz velikana evropskog fudbala kojima ove sezone baš ne ide, nekima prijeti ispadanje u drugu ligu, a ima i bivših prvaka koji strahuju da će naredne sezone igrati čak u 3. ligi.

Slavni njemački klub Schalke 04 trenutno se nalazi u opasnoj zoni i prijeti mu ispadanje u čak 3. ligu, što bi bila velika katastrofa.

Schalke je godinama bio bundesligaš, igrao Evropu, u svojim redovima imao neke vrhunske i poznate igrače, a poznat je i po velikoj bazi navijača. No, kult, tradicija i ljubav katkad nisu dovoljni da se prave rezultati.

U Gelsenkirchenu su u očaju, bore se za opstanak u 2. Bundesligi, a jučerašnji poraz od Fortun Dusseldorf (5:3) ponovo je donio nemire među navijačima, igračima i šefovima kluba.

Poraz u Dusseldorfu bio je već deveti ove sezone. Nakon 3:0 vodstva Fortune, navijači Schalkea napuštali su stadion. Trener Karel Geraerts (41) upozorava na najgore: "Za nas nije pet do 12, već je 12".

Oglasi

Prvi put je sportski direktor Andre Hechelmann (39) postao jako glasan u svlačionici na poluvremenu i napao igrače: „Sram me bilo na tribinama. Radi se o stavu i časti. Srce me boli za sve navijače koji su otišli sa stadiona. Ovo nije Schalke, ne bi trebao biti Schalke".

Bek napao legendu kluba, prvi je na "listi za odstrijel"

Hechelmann je najavio čak otpuštanje pojedinih igrača, a prvi na tapeti je 27-godišnji bek Thomas Ouwejan, koji je bio bijesan jer je zamijenjen u 33. minuti. On je odbio da se rukuje sa trenerom Geraertsom, nakon čega je odgurnuo legendu kluba Geralda Asamoaha, koji je dio stručnog štaba Schalkea.

Pored Nizozemca, Schalke bi mogao da otpusti skoro polovinu tima s obzirom na njihov učinak. Tempelmann, Seguin, Schallenberg, Lasme, Kaminski, Matriciani... Svi bi mogli dobiti otpusnice nakon nove sramote.

Sportski direktor Hechelmann morat će ove zime da ispravi velike greške koje su napravljene tokom ljetnog prijelaznog roka, no bijesni navijači se pitaju da li je i on čovjek koji treba da bude zaposlenik Schalkea...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U petak će ugostiti Osnarbruck i eto im prilike da se najzad malo izvuku jer ipak im u goste dolazi najlošij tim 2. Bundeslige, koji se nalazi na dnu sa sedam bodova, što je doduše samo šest bodova manje od učinka Schalkea.

Schalke je sedam puta osvajao Bundesligu, ali posljednji put davne 1958. godine. Ima jedan naslov Kup UEFA, a tri puta osvajao je 2. Bundesligu. U novijoj historiji su osvajali Kup Njemačke, a bilo je to 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti