Fotografija s press konferencije pokazuje tužan i žalostan pad njemačkog velikana: "Ko zadnji..."

Najbolje oslikava situaciju u klubu

Fotografija s press konferencije pokazuje tužan i žalostan pad njemačkog velikana: "Ko zadnji..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Schalkea sutra igraju na svom terenu derbi devetog kola njemačke Cvajte protiv Herthe iz Berlina, no koliko je klub iz Gelsenkirchena nisko pao najbolje se vidjelo na press konferenciji pred ovu utakmicu.

Schalke je prošle sezone ponovo ispao iz Bundeslige i ekspresno se vratio u Cvajtu što je čini se totalno "ubilo" interes javnosti za utakmice ovog njemačkog velikana.

Ne pomaže tome ni očajan početak nove sezone Schalkea jer se ovaj klub nakon osam odigranih kola nalazi na tek 16. mjestu na tabeli sa svega sedam osvojenih bodova.

Okršaje Schalkea i Herthe inače smo navikli gledati u najjačem rangu njemačkog fudbala, ali oba kluba trenutno prolaze kroz jako tešku situaciju.

No, čini se da su problemi dosta veći u Gelsenkirchenu jer je Schalke sigurno jedan od najvećih njemačkih klubova, no tužna fotografija koja je nastala jučer u press sali ovog kluba najbolje oslikava u kakvoj krizi se Schalke nalazi.

Oglasi

Naime, jučer je održana press konferencija pred meč Schalkea i Herthe na kojoj obično press sala bude poprilično ispunjena, no ovaj put iz Gelsenkirchena stižu zaista tužne slike.

Jedan od prisutnih fotografisao je jučerašnju press konferenciju na kojoj je bio samo jedan jedini novinar.

Riječ je o novinaru uglednog Bilda koji je jedini ispratio press konferenciju trenera Schalkea i postavio je nekoliko pitanja kako press ne bi trajao manje od minute koliko je iznosilo izlaganje trenera ovog tima.

Fotografija iz press sale najbolje oslikava u kakvoj krizi se nalazi njemački velikan od kojeg su čini se svi već digli ruke.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

"Ko zadnji izađe neka ugasi svjetlo", piše, između ostalog, u opisu fotografije s jučerašnje press konferencije Schalkea što je rečenica koja zaista sve govori o trenutno stanju u redovima kluba iz Gelsenkirchena.

Inače, utakmica između Schalkea i Herthe igra se sutra s početkom u 13:30 sati na Veltins Areni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi