Naredni vikend bivši prvak Njemačke će primiti najteži udarac u historiji kluba?
FOTO: EPA

Schalke 04 pred ispadanjem u Cvajtu

Naredni vikend bivši prvak Njemačke će primiti najteži udarac u historiji kluba?

H. Zilić

Naredni vikend očekuju nas utakmice 28. kola njemačke Bundeslige, a to kolo bi i zvanično moglo Schalke 04 promovisati kao novog drugoligaša.

Rudari su fenejraši sa deset bodova. Klub ima jednu od najgorih sezona u historiji kluba.

Dva kluba koja su ispred njega, Arminija i Koln imaju po 23 boda.

Ako naredni vikend Koln savlada Mainz, a Arminija "iznenadi" Freiburg na domaćem terenu, poraz ili remi Schalkea protiv Augsburga značio bi i zvanično ispadanje iz Bundeslige pet kola prije kraja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I ovako je izvjesno da će Schalke od naredne sezone igrati u Cvajti, a sigurno će ekipa dati sve od sebe da probaju izbjeći što ranije ispadanje, ako ništa da naredni vikend prolongiraju bar sedmicu.

Top Komentari

Svojprisebi
A di je Sejo? Ja mislio on ce ih spasiti ko hulk
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti