Rangnick 'izradio' Schalke: Nisam u mogućnosti da dođem
Foto - EPA

Iako je sve dogovoreno

Rangnick 'izradio' Schalke: Nisam u mogućnosti da dođem

M. Šljivak

Ralf Rangnick ipak neće preuzeti mjesto sportskog direktora Schalkea.

Iskusni stručnjak bio je izbor rukovodstva kluba kao čovjek sa kojim bi trebala početi nova era tima iz Gelsenkirchena i on je pristao da započne projekat.

Međutim, predomislio se i otkazao je saradnju.

"Volio bih da sam dao svoj doprinos. Nažalost, zbog brojnih problema u klubu, nisam trenutno u mogućnosti da preuzmem ulogu sportskog direktora", poručio je Rangnick.

Dr. Jens Buchta, koji je obavlja ulogu suprevizora kluba je izrazio veliko razočarenje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Iznenađeni smo što nam je Ralf Rangnick tek tako otkazao saradnju. Sastanak koji smo imali prošlog četvrtka je bio veoma kontruktivan", rekao je Buchta.

Rangnick se povezivao i sa mjestom selektora reprezentacije Njemačke i očigledno da ga ta pozicija mnogo više zanima.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Nevjerovatno zvuči činjenica da njemački velikani propadaju. Jedini pravi velikan je u stvari Bajern i oni stoje odlično najviše zahvaljujući tome što fudbalere iz Njemačke uzima besplatno ili za siću dok drugi propadaju. HSV je u drugoj ligi, Šalke je na putu, Verder je godinama već u donjem dijelu tabele, Štutgart je dva puta ispadao u Cvajtu posljednjih godina... Dvije Borusije su se oporavile i posljednjih godina su u vrhu njemačkog fudbala, ali nisu prijetnja Bajernu pogotovo Dortmund sad kad ostane bez Sanča i Halanda...
4 0
Chico
Pa nije niko lud da preuzme ekipu koja je vec ispala, a zadatk mu da ne ispadne. I da ga jos nekakav vodja svlacionice Seo Kolasinac rusi i smjenjuje.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi