Čudo se dogodilo, Schalke konačno pobijedio!
Foto: EPA

Doduše protiv niželigaša

Čudo se dogodilo, Schalke konačno pobijedio!

S. Grebović

Odigrane su prve tri utakmice 1/16 finala njemačkog DFB Kupa u kojima su prolaz dalje obezbjedili Schalke, RB Leipzig i Koln.

Schalke je konačno pobijedio. Doduše u Kupu i protiv niželigaša, ali je po njih najvažniji trijumf.

On je stigao nakon sedam utakmica i to kod njemačkog četveroligaša Ulma rezultatom 3:1. Serdar je u 27. minuti načeo domaćina, kojeg je u drugom dijelu meča sa dva gola dokrajčio Raman. 

Sve što je ekipa iz četvrtog razreda njemačkog fudbala uspjela da uradi je gol Reicharta, koji je zakucao loptu nakon što mu je penal odbranio čuvar mreže gostiju. 

Rudari su tako došli do pobjede nakon sedam mečeva, a posljenju su također ostvarili u Kupu u prethodnoj rundi, dok u Bundesligi na tri boda čekaju skoro godinu dana, tačnije od 17. januara ove godine.

U okršaju bundesligaša Leipzig je kao gost bez problema savladao Augsburg sa 3:0 i time još jednom pokazao svoju snagu. Orban, Poulsen i Angelino bili su strijelci za filijalu Red Bulla.

Koln se malo namučio, ali ipak izbacio Osnaburg minimalnim rezultatom 1:0.

Top Komentari

Penderinos
Hahaha grohotom se smejem cuj Rahman, yebli vas turci samo vam oni u glavi, igrac se zove Benito Raman
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi