Schalke konačno uspio vezati dvije pobjede

Na Veltins Areni pao Wolfsburg

Schalke konačno uspio vezati dvije pobjede

Fudbaleri Schalkea konačno su uspjeli da vežu dvije uzastopne pobjede ove sezone.

Oni su na svojoj Veltins Areni pobijedili Wolfsburg sa 2:1 u susretu 18. kola Bundeslige te su se na taj način od opasne zone odmakli na sedam bodova razlike.

Domaći su poveli sa 1:0 u 8. minuti kada je strijelac bio Caligiuri i to sa jedanaest metara. Ipak, već u 20. minuti je rezultat bio izjednačen obzirom da je mrežu domaće ekipe zatresao Rexhbecaj. To je bio i konačan rezultat prvog dijela susreta.

U nastavku meča Schalke ipak stiže do pobjede jer je pobjednički gol postigao Caligiuri i to 12 minuta prije kraja susreta.

Schalke je sada na 12. poziciji sa 21 osvojenim bodom, dok je Wolfsburg ostao šesti sa 28 bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 18. kolo:

Schalke - Wolfsburg 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi