Schalke poslije 'sedmice' smijenio Tedesca

Historijski debakl rezultirao promjenama

Schalke poslije 'sedmice' smijenio Tedesca

Nakon debakla na gostovanju kod Manchester Cityja nije se dugo čekalo da Schalke uruči otkaz treneru.

Poraz i debakl od 7:0 bio je ujedno najteži za neki njemački klub u elitnom evropskom takmičenju, a takav rasplet događaja sa sobom je povukao i logične posljedice - otkaz treneru Domenicu Tedescu.

Potvrdio je to i ovaj bundesligaš na svojoj zvaničnoj stranici, navodeći kako je uz Tedesca smijenjen i njegov asistent Peter Perchtold, a sve poslije odluke novog sportskog direktora Jochena Schneidera.

Na njegovo mjesto je kao v.d. postavljen iskusni Huub Stevens koji je u dva navrata već imao priliku voditi tim iz Gelsenkirchena, tačnije od 1996-2002 i 2011/12, a najveći uspjeh bio mu je osvajanje Kupa UEFA sa ovim timom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rudari su također doživjeli pad i u Bundesligi. U odnosu na prethodnu sezonu koju su okončali kao drugi, danas su nakon 25 odigranih kola tek na 14. mjestu sa svega 23 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi