Schalke se vratio treningu uz pomalo jezive prizore: Ove scene gledamo sada i više nikad!

Slijedili primjer Borussije Dortmund

Schalke se vratio treningu uz pomalo jezive prizore: Ove scene gledamo sada i više nikad!

Schalke 04 danas se, po uzoru na kolege iz Borussije Dortmund, vratio treninzima.

Fudbaleri ove ekipe odradili su prvi trening u Trening centru, a isti je bio vrlo neobičan. Iz Dortmunda su ranije najavili kako će treninzi u narednom periodu, zbogo koronavirtusa, biti organizovani u grupama kako bi igrači držali distance jedni od drugih i kako u istom momentu na istom mjestu ne bi bilo više njih.

Upravo taj model primjenio je i Schalke. Prizor iz njegovog Trening centra bio je pomalo i jeziv jer su fudbaleri bili raspoređeni po ogromnom prostoru u grupama od po dva igrača. Fudbaleri su radili na driblingu sa specijalnim šipkama za trening, a poslije su trčali na ograničenom prostoru za njihovu grupu kako bi se vratili u život nakon nekoliko sedmica pauze.

Ovakve scene gledat ćemo iz trening kampova njemačkih klubova vjerovatno samo ovih dana i nikada više.

Nijemci su u pauzi od svih liga još od 11. marta, a jučer je objavljeno kako su se klubovi saglasili s tim da se sezona nastavi početkom maja mjeseca. Planu i programu Dortmunda i Schalkea vjerovatno će se u narednom periodu priključiti i ostali bundesligaši kako bi bili spremni za nastavak sezone. U međuvremenu najbolja ekipa Bundeslige Bayern Minchen radi online treninge.

Inače, Schalke se prije pauze nalazio na 6. poziciji i do kraja sezone će se boriti da zauzme mjesto koje vodi u Evropa ligu.

Koronavirus je prisutan u Njemačkoj već nekoliko sedmica, ali ne u tolikoj mjeri u kakvoj je prisutan u zemljama poput Italije, Španije ili Velike Britanije. U Njemačkoj je za sada umrlo 'tek' 793 ljudi, što je za više od 10 puta manje nego u Italiji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada se fudbal nastavi, igrat će se gotovo sigurno bez publike.

Top Komentari

Bhf111
Napokon dobre vijesti. Ako Bog da jos malo se svi vracamo normalnom zivotu
8 0
karlhajncbrazzzo
Jezivo? Nisam siguran da je tekstopisac najbolje razumio značenje riječi jezivo.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi