Schalke teškom mukom savladao Hannover i prekinuo crni niz

Hannover nastavio sa serijom loših rezultata

Schalke teškom mukom savladao Hannover i prekinuo crni niz

S. Pašalić

Ngometaši Schalkea su u okviru 27. kola njemačke Bundeslige stigli na gostovanje kod posljednje ekipe na tabeli Hannovera i upisali pobjedu rezultatom 1:0.

Schalke je bolje otvorio utakmicu i krenuo na sva tri boda, a u 39. minuti je stigao i do vodstva kada je Suat Serdar pogodio za 1:0, a bio je to i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku su domaći bili puno bolji te su nastojali da stignu do izjednačenja. Iako su stvorili nekoliko izglednih prilika, na kraju ipak nisu uspjeli postići gol pa je završilo 1:0 za Schalke.

Gosti su tako prekinuli crni niz od četiri poraza i nakon ove pobjede nalaze se na 14. mjestu sa 26 bodova, dok je Hannover i dalje prikovan za dno sa samo 14 bodova iz 27 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi