Schelotto izabran za novog trenera LA Galaxyja

Nakon što je napustio Bocu Juniors

Schelotto izabran za novog trenera LA Galaxyja

Endin Čaušević

Nakon poraza u finalu Copa Libertadores od River Platea argentinski stručnjak Guillermo Barros Schelotto odlučio je napustiti klubu Boce Juniors.

Poraz od najvećeg rivala u finalu Cope Libartadores je očito bio previše za ovog stručnjaka koji je samo nekoliko dana nakon toga saopštio da napušta klub. Schelotto je ostvario veoma zapažene rezultate na klupi Boce i nije mu rebalo dugo da nađe novi klub.

Naime, argentinski je zvanično izabran za novog trenera LA Galaxyja, a vijest je danas potvrdio i američki klub. Tako će Schelotto imati dovoljno vremena da se pripremi za novu sezonu, te što bolje upozna Zlatana Ibrahimovića i društvo.

"Poznajem dovoljno ligu i znam koliko je Galaxy bitan u MLS-u. Ovo je za mene velika šansa i vjerujem da sam donio dobru odluku. Igrao sam nekada u Americi i znam o kakvoj ligi se radi. Želim da se kao trener okušam van Argentine i ponuda Galaxyja se jednostavno nije mogla odbiti", rekao je Schelotto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi