Schick otkrio: Engleska liga mi je jako privlačna

Češki napadač

Schick otkrio: Engleska liga mi je jako privlačna

Češki napadač Patrik Schick otkrio je da je imao interese brojnih klubova prije nego što se odlučio preći iz Rome u Leipzig.

Podsjetimo, korpulentni napadač je na posudbi u Leipzigu, a za Ondrej Novotny pobrojao je sve klubove koji su ljetos bili zainteresovani za njegove usluge.

Također, rekao je kako mu je Serija A bila san te da mu je i Premiership privlačan. Zato možemo pretpostaviti da bi to mogla biti sljedeća liga u kojoj će igrati.  

"Moj san bila je Italija. I privlači me Engleska, neću lagati. Bilo kako bilo, Leipzig je bio briljantan izbor. Također sam razgovarao sa Dortmundom, Leverkusenom i Schalkeom. Iz Engleske interesovali su se Everton i Crystal Palace, a iz Španije Valencia".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ali, osjetio sam kako me Leipzig želi najviše, svidio mi se stil igre i trener Nagelsmann. Sada se ispostavilo da sam dobro odabrao".

Schick je ove sezone upisao 15 bundesligaških utakmica te postigao sedam pogodaka.

Top Komentari

Sloboda
Nisi ti ni za Češke lige!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi