Olma očarao fudbaler Leipziga: Taj tip je raketa

Španski fudbaler

Olma očarao fudbaler Leipziga: Taj tip je raketa

Španski veznjak i član Red Bull Leipziga Dani Olmo oduševljen je brojnim fudbalerima svog novog kluba, ali čini se kako ga je jedan posebno impresionirao.

Olmo je u Leipzigu od januara kada je došao iz Dinamo Zagreba. Kao skupo plaćeno pojačanje ipak se do sada nije mnogo naigrao, ali za sada se ne opterećuje mnogo time već je iskoristio priliku i za španske medije pohvalio nekoliko novih saigrača.

Za Mundo Deportivo je kazao kako ga je posebno impresionirao Timo Werner, prva zvijezda njemačke ekipe.

"Golman Gulacsi je sjajan, kao i svi u obrani. Klostermann, Halestenberg i Upamecano, koji je budućnost Francuske. Nkunku i Schick posjeduju niz vrlina, a Timo Werner u napadu je nevjerojatan. Taj tip je raketa", kaže Olmo.

Werner je inače najtraženija roba Leipziga. Ove sezone igra nevjerovatno i postigao je 27 golova uz 12 asistencija.

Inače, iako ne igra mnogo u posljednjim mečevima, Olmo još uvijek smatra da nije pogriješio što je odabrao Leipzig ispred brojnih velikana. To je i sam kazao prije nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bila je to najbolja opcija za mene, a mislim da je i sada. Došli su po mene u Zagreb, ponudili mi projekat i jasno kazali da me žele".

On je do sada za novi klub odigrao pet utakmica, postigao jedan gol i dodao jednu asistenciju.

Top Komentari

tbra
Opraste vi s ovim frajerom. Samo ne znam zasto mislite da nam je zanimljiv.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi