Schmeichel: Teško je naći prave riječi za sve ovo

Danci ispali s Mundijala nakon penala

Schmeichel: Teško je naći prave riječi za sve ovo

E. Čaušević

Reprezentacija Danske nije uspjela izboriti plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva jer su večeras nakon penala poraženi od Hrvatske u osmini finala.

Danci su odigrali vjerovatno najbolju utakmicu na ovom Mundijalu, ali nisu imali sreće u penal seriji, te se večeras završio njihov put u Rusiji. Briljatan na golu Danske bio je Kasper Schmeichel koji je u drugom produžetku odbranio penal Luki Modiću.

U penal seriji Schmeichel je ponovo bio na visini zadatka nakon što je odbranio dva penala, ali jednostavno nije mogao parirati svom kolegi na drugoj strani Danijelu Subašiću koji je zaustavio tri penala Dancima. Nakon meča Schmeichel nije mogao da sakrije svoju tugu.

"Nije ugodno nakon ovakve utakmice. Teško je naći prave riječi za sve ovo. Bili smo bolji i trebali smo pobijediti u regularnom dijelu utakmice. Ovo je bila naša najbolja utakmica na SP, bili smo bolji, kontorlisali smo meč, ali eto. Penali su uvijek lutrija i to je to", rekao je Schmeichel nakon meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi