Scholes se  okomio na Louisa van Gaala
Foto:EPA

Oštri odnosi između legende i trenera

Scholes se okomio na Louisa van Gaala

S. Bošković

Paul Scholes se ponovno okomio na menadžera Manchester Uniteda Louisa van Gaala. 

On je rekao da Crveni đavoli ne trebaju nikakvu filozofiju u igri, te je stil igre njegovog bivšeg tima nazvao dosadnim.

Manchester United je u posljednjih pet utakmica postigao samo tri pogotka, a 40-godišnji legendarni veznjak istakao je da to nije način na koji United treba igrati.

"Proteklih 13 mjeseci nije bilo dobro, ali bolje je da ne kažem ništa jer Louis možda sluša", izjavio je Scholes za britanske medije.

"Pričalo se o nekakvoj fudbalskoj filozofiji, o procesu. Za mene, Manchester United ne treba filozofiju. Fanovi žele da vide napadačku igru i golove - tako igra Manchester United", zaključio je jedan od najboljih veznjaka koji je ikad igrao na Old Traffordu

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tim Louis van Gaala, možda ne igra lijepo, ali zato stoji odlično na tablici. Nakon 12. odigranih kola Manchester United je četvrtom mjestu, dva boda iza vodećeg dvojca Manchester Cityja i Arsenala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.