Schroder vodio Nijemce do trijumfa protiv Italije

Schroder vodio Nijemce do trijumfa protiv Italije

D. Rakanović

Reprezentacija Njemačke u četvrtom kolu grupe B savladala je Italiju rezultatom 61:55. 

Utakmica je bila tvrda i neizvjesna do samog kraja.  Nijemci su prelomili meč tri minuta prije kraja kada su imali maksimalnih 12 poena razlike (59:47). 

Kod Njemačke je ponovo najbolji bio Schroder sa 17 poena i četiri asistencije. Pratili su ga Voigtmann sa 12 poena, uz sedam skokova i pet asistencija, te Theis sa 11 poena i četiri skoka. 

Kod Italijana najefikasniji je bio Filloy sa 15 poena. Belinelli je ubacio 12 poena, uz četiri skoka i dvije asistencije. 

Njemačka će u posljednjem kolu igrati protiv Litvanije u direktnom duelu za prvo mjesto, dok Italijanima poslije drugog uzastopnog poraza ostaje da savladaju Gruziju i zauzmu treću poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi