Schweinsteiger dobio ponudu koju nikad u životu nije očekivao
Sasvim nepoznati tim je odlučio da dovede legendu njemačkog fudbala. Novca nemaju previše, ali zato imaju druge stvari kojima namjeravaju privući sjajnog fudbalera (Foto: EPA)

Niželigaš ima zanimljive prijedloge

Schweinsteiger dobio ponudu koju nikad u životu nije očekivao

M. Šljivak

Iskusni njemački fudbaler Bastian Schweinsteiger (33) ulazi polako u samu završnicu karijere. Legenda minhenskog Bayerna je proteklih godinu dana nastupao u američkoj MLS ligi za ekipu Chicago Fire, ali je od januara postao slobodan igrač.

Iako Schweinsteiger još uvijek nije odlučio šta će učiniti sa karijerom, ponude na njegovu adresu konstantno stižu. Jedna je došla prethodnih dana i to od tima od kojeg nikad u životu nije očekivao da će ga zvati.

Radi se on njemačkom niželigašu imena SG Buna koji je otvoreno pozvao njemačku legendu u svoj tim.

"Želimo da ti ponudimo mjesto u SG Buna iz Hallea. Ovdje ćeš biti potpuno miran, osiguraćemo ti sve najbolje uslove, a svakako će se naći i mjesto za tvoju suprugu Anu Ivanović i to u lokalnom teniskom klubu. Nismo baš tim za Lige prvaka, put je težak, ali sa tobom je sve moguće. Naši igrači su veliki fanovi i rado bi igrali sa tobom", napisao je u pismu Sacha Gerber, glasnogovornik kluba.

Još je i dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Imamo posebnu ponudu za tebe. Nakon utakmica i treninga baterije možeš napuniti sa 20 različitih vrsta piva. Ubrzo ćeš zavoliti grad, a tu je još i fabrika čokolade. Na kraju, možemo nazvati i stadion po tebi. Čekamo da se javiš", poruka je ovog tima.

Schweinsteiger će uskoro donijeti odluku o nastavku karijere, a ako ne ode u ovaj tim, sigurno je da je SG Buna napravila pravu stvar ovom ponudom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti