Schweinsteiger spriječio nekadašnjeg sudiju da se ubije

Pismo je promijenilo sve

Schweinsteiger spriječio nekadašnjeg sudiju da se ubije

Endin Čaušević

Nekadašnji njemački sudija Babak Rafati povukao se sa fudbalske scene prije nekoliko godina kada je pokušao oduzeti sebi život.

Rafati je nekoliko godina bio u teškoj depresiji zbog koje je često razmišljao o samoubistvu. Dvije godine nakon tragičnog događaja kada je samoubistvo izvršio golman Robert Enke ovaj nekadašnji sudija odlučio je da uradi isto to.

On je pokušao da oduzme sebi život, ali nije uspio. Nekoliko dana je bio u komi u bolnici nakon čega se probudio. Rafati je otkrio da je odmah počeo praviti plan kako da ponovo pokuša da se ubije, ali ovaj put da to uspije. Ipak, jedno pismo je sve promijenilo.

"Probudio sam se u bolnici i prvo što sam pomislio jeste da opet pokušam da se ubijem, ali ovaj put da uspijem. Razočarao sam se što se nakon toga nije niko javio iz FS Njemačke, ali kolege sudije su bile u kontaktu sa mnom. Ipak, kada sam dobio pismo od Bastiana Schweinsteigera sve se promijenilo", rekao je Rafati, te dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Napisao mi je kratko, ali veoma poučno pismo. Napisao je 'Gospodine Rafati, ljudi često prave pogreške u životu, ai jednostavno povratke moramo praviti još češće. Želim vam sve najbolje'. Kada sam pročitao pismo počeo sam plakati. Sada imam posao da trenera koji priča s igračima, jer je fepresija još uvijek taboo tema u fudbalu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi