Schweinsteiger se vraća u Bayern, ali u novoj ulozi?

Rummenigge ga pozvao

Schweinsteiger se vraća u Bayern, ali u novoj ulozi?

Bastian Schweinsteiger nakon što okonča američku avanturu mogao bi se vratiti u Bayern.

Prije nego što je otišao "preko bare", ovaj legendarni njemački nogometaš je 13 godina igrao za prvi tim Bayerna i u tom razdoblju osvojio mnoštvo trofeja, a želja Hasana Salihamidžića i Karla Heinza Rummeniggea da se vrati u klub. Doduše, u nešto drugačijoj ulozi nego dosad.

"Bayern je uvijek zainteresovan da nekadašnje reprezentativce, kakav je Schweinsteiger, po završetku karijere angažuje. Ja bih volio da ga vidim jednog dana u klubu", kazao je Rummenigge, pa dodao:

"Za mene je jedan od najemotivnijih momenata prošle godine bio onaj kada je Bastian poslije svoje oproštajne utakmice otrčao počasni krug. Tada sam mislio: 'Njegovo ponašanje se isplatilo, to što je uvijek veoma ozbiljan, korektan i simpatičan."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Otkrio je također Rummenigge također da se često čuje telefonom sa Schweinsteigerom i da mu je poručio da razmisli da li bi povratak u Bayern za njega bio primamljiv.

Schweinsteiger je, podsjećanja radi, kroz više od deset godina provedenih u Bayernu osvojio osam titula prvaka Njemačke, sedam Kupova, jedan trofej Lige prvaka i jedno klupsko prvenstvo svijeta.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi