Šćuk: Možemo do Lige prvaka

Bh. internacionalac odigrao svaku utakmicu na pripremama

Šćuk: Možemo do Lige prvaka

Druga polusezona Gambrinus lige počela je jučer utakmicom Dukle i Žižkova, a Mlada Boleslav prvi susret nakon pauze igrat će sutra protiv Banik Ostrave, u kojem će od prve minute zaigrati Jasmin Šćuk, bosanskohercegvački internacionalac.

Kao i naši klubovi, tako i češki, na zimskoj pauzi moraju potražiti toplije krajeve, a Mlada Boleslav u dva navrata putovala je u Antaliju kako bi se spremila za nastavak sezone.

"Što se tiče priprema, zimske pripreme uvijek su bile fizički zahtjevnije nego ljetne. Ove godine odradili smo najteži dio u Turskoj. Dva puta smo putovali u Antaliju, kako bi "zaobišli" niske temperature u Češkoj. Zamijenili smo umjetnu travu onom boljom, prirodnom", rekao je Šćuk na početku razgovora za SportSport.ba.

"Sigurno mogu biti zadovoljan prijateljskim utakmicama, kako mojim igrama, tako i timskim. Odigrali smo osam utakmica na pripremama i upisali sedam pobjeda i jedan remi. Odigrao sam sve utakmice zajedno sa još dva igrača i to pokazuje da trener ozbiljno računa na mene u ovoj polusezoni", dodao je bh. defazivni veznjak.

Šćuk je u B timu Mlade Boleslav bio jedan od najboljih strijelaca lige, iako igra na poziciji zadnjeg veznog. Očekuje isto i u prvom timu, međutim ističe da je najbitnije da bude standardan.

"Normalno je da očekujem i u prvom timu da postižem golova, ali meni je najvažnije da dobro igram i da sam standardan, a sve ostalo doći će sa formom", rekao je Šćuk, koji će sigurno sutra istrčati u prvih jedanaest protiv Banik Ostrave.

Mlada Boleslav nalazi se na odličnom četvrtom mjestu sa 28 bodova, a bosanskohercegovački veznjak kaže da u klubu imaju visoke ciljeve, te da ove sezone žele ostvariti plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. U Kupu Češke u okviru četvrtine finala sastaju se sa Viktorijom Plzen.

"Nakon kvalifikacija za Evropsku ligu želimo plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka. U klubu svi to žele. Imamo visoke ciljeve i sa ovom ekipom i trenutnom formom, optimisti smo. Doveli smo i dva pojačanja, Martin Fillo (Plzen) i Jakub Mareš (Sparta Prag), tako da smo sa ovim kadrom kandidati za Ligu prvaka", ističe 21-godišnji Šćuk.

"Težak je protivnik u Kupu, ali sa druge strane i dobra je stvar što protiv njih igramo. Plzen odlično igra u Evropi, a isto tako i u prvenstvu. Igraju na tri fronta i mislim da je to naša prednost. Bit će umorniji i to je naša prilika koju moramo iskoristiti", dodao je bh. internacionalac.

Dosta je naših igrača u Češkoj, a Šćuk kaže da se redovno čuje sa našim internacionalcima u Teplicama: "Naravno, čujem se sa igračima Teplica često. Održavamo kontakt, međutim rijetko se viđamo, zbog daljine i obaveza".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti