Šćuk strijelac u pobjedi Mlade Boleslav

Synot liga, 20. kolo

Šćuk strijelac u pobjedi Mlade Boleslav

U okviru 20. kola češke Synot lige Mlada Boleslav ostvarila je gostujuću pobjedu nad Slaviom Prag (4:3).

Domaći tim zahvaljujući golovima Zmrhala i Kenie prednost od 2:0 imao je već nakon 37. minuta igre, ali do kraja poluvremena Mlada Boleslav uspjela je izjednačiti.

Prvo je u 38. minuti prednost Slavie smanjio Šćuk, da bi se pet minuta kasnije za izjednačenje Mlade Boleslav pobrinuo Sisler.

Već na samom startu drugog poluvremena Slavia dolazi do novog pogotka, a ovaj put strijelac je bio Skoda u 48. minuti. Iako su domaći pokušavali zadržati prednost, Mlada Boleslav nije se predavala do posljednje minute i to se na kraju isplatilo.

Za izjednačenje u 62. minuti pogodio je Skalak, da bi u 90. minuti mrežu Slavie pogodio Wagner i postavio konačnih 4:3. 

Bh. internacionalcu Jasminu Šćuku ovo je bio četvrti pogodak u dosadašnjem dijelu češkog prvenstva, a njegov tim nakon današnjeg trijumfa zauzima četvrtu poziciju.

Synot liga, 20. kolo

Slavia Prag - Mlada Boleslav 3:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.