Sead Hajrović predstavljen u novom klubu: Daleko je od nivoa koji mu se predviđao

Igrat će u drugom rangu švicarskog fudbala

Sead Hajrović predstavljen u novom klubu: Daleko je od nivoa koji mu se predviđao

Eldar Ganibegović

Sead Hajrović igrač je kojem se predviđala blistava karijera, ali i jedan od mnogih takvih koji nije ispunio svoj potencijal. Sada je predstavljen u novom klubu.

Godina je bila 2013. kada su na vrata reprezentacije Bosne i Hercegovine pokucala braća Hajrović, Sead i Izet. Obojica su se odlučila za Zmajeve ispred Švicarske.

Izet je ostavio dosta veći trag i bio duže tu, postigao i onaj čuveni gol u Žilini protiv Slovačke, dok Sead nikada nije dočekao da debituje za A selekciju nakon osam nastupa u U-21 timu.

Svojevremeno je nosio dres Arsenala i igrao s najvećim zvijezdama poput Henryja i Van Persieja, ali sada je daleko od tog nivoa i potpisao je za novi klub u švicarskoj Challenge ligi.

Tridesetogodišnji stoper potpisao je ugovor sa švicarskim klubom Neuchatel Xamax, a šansu za debi imat će već sutra protiv Servettea našeg Miroslava Stevanovića.

Oglasi

Prethodno je nosio dres Yverdon Sporta za koji je minule sezone upisao ukupno 29 nastupa. 

Karijeru je počeo u Zurichu iz kojeg 2009. godine odlazi u Arsenal, bio je na posudbi u Barnetu, a 2013. se vraća u Grasshoppers i tada je krenuo njegov pad.

Nakon toga igrao je jo za Winterthur, Wohlen i Viktoriju iz Kolna, te se 2020. godine vratio u Švicarsku potpisavši za pomenuti Yverdon Sport.

Podsjetimo, njegov brat Izet je član Arisa u Grčkoj gdje ga nema u planovima i ovog ljeta bi trebao napraviti novi transfer. 

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Kako je Sead propao, Izet je još i dobar...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti