Sead Kolašinac je jedna od opcija za Barcelonu, Arsenal postavio cijenu za koju može ići
(Foto. EPA)

Mundo Deportivo tvrdi

Sead Kolašinac je jedna od opcija za Barcelonu, Arsenal postavio cijenu za koju može ići

M. Šljivak

Sead Kolašinac bi u ljetnom prelaznom roku mogao napraviti zaista neočekivan transfer.

Kako tvrdi španski Mundo Deportivo, bh. fudbaler je jedna od opcija za Barcelonu, koja traži pojačanje na poziciji lijevog beka.

Jordi Alba je prvi izbor Ernesta Valverdea na ovoj poziciji. Međutim, potrebna je i adekvatna zamjena, a Mundo Deportivo tvrdi da je Kolašinac među kandidatima za dolazak na Nou Camp.

Arsenal je navodno već i postavio cijenu za bh. fudbalera. Spremni su ga prodati za cifru od 20 do 25 miliona eura, što je svakako primamljiva opcija.

Nije međutim Kolašinac jedini kojeg katalonski velikan razmatra za ovu poziciju. Prvi izbor im je fudbaler Betisa Junior Firpo, ali ni to nije sve.

Među kandidatima za rezervnog beka su još Wendell (Bayer), Guerreiro (Borussia), Alex Telles (Porto), Filipe Luis (-), Juan Bernat (PSG) I Kieran Tierney (Celtic).

Za sada je Barcelona najozbiljniji pristup načinila prema Junioru Firpu. Betis međutim traži 60 miliona eura za njegove usluge, ali ovako visoka cijena ne odgovara španskom prvaku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oni ne žele platiti toliko novca za igrača koji će imati ulogu rezerve i okrenut će se ka jeftinijoj varijanti.

Jedino je Filipe Luis kao slobodan igrač dostupan besplatno, dok ostali fudbaleri imaju otkupnu cijenu između 15 i 40 miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti