Ni blizu kao u Arsenalu: Poznato koliko će Kolašinac zarađivati u Marseilleu

Sinoć zvanično predstavljen

Ni blizu kao u Arsenalu: Poznato koliko će Kolašinac zarađivati u Marseilleu

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac napustio je Arsenal i karijeru će nastaviti u dresu Marseillea.

Kolašinac je nakon skoro pet godina odlučio da napusti Arsenal nakon što se nije uspio nametnuti Mikelu Arteti.

Bh. reprezentativac je shvatio da je najbolje da promijeni klub ukoliko želi da igra, te je odlučio da njegova nova destinacija bude francuska Ligue 1 gdje je potpisao za Marseille.

Marseille je sinoć ozvaničio dolazak bh. reprezentativca, a Kolašinac je sa svojim novim klubom potpisao ugovor do ljeta 2023. godine.

Treba dodati da je Kolašinac pristao na znatno smanjenje plate dolaskom u Marseille gdje neće zarađivati toliko novca kao što je to bio slučaj prethodnih godina dok je bio član Arsenala.

Ovaj 28-godišnji lijevi bek je u Arsenalu sedmično zarađivao 100.000 funti, dok će u Marseilleu zaraživati 200.000 eura, ali ne sedmično već mjesečno.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bh. fudbaler se pored Marseillea povezivao s Watfordom i Napolijem, ali je odlučio da je za njega najbolje da karijeru nastavi u Francuskoj.

Kolašinac je zadužio dres s brojem 23, a već za vikend u gostima kod Lensa ima priliku da debituje za svoj novi tim.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

snupi
Opet 13.000 km dnevno. Za to u BiH vecina mora raditi godinu dana. Sta tek zarade Mesi, Ronaldo i ostali bolje placeni. I sad mi smijesno izgleda nerviranje navijaca kada lose igra neki klub.Lova ide i kad se gubi.
6 0
MaDaj
U arsenal je otisao Besplatno, nakon sto je bio uvrstan u tim sezone BundesLige, ... u Marseille dolazi kao igrac koji jedva da je odigrao 30 utakmica u zadnje 3 godine .. vise nego ocekivano smanjenje plate ..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi