Ni zabrana transfera neće spriječiti velikana da dovede Kolašinca, na korak je od potpisa

Karijeru nastavlja u Marseilleu

Ni zabrana transfera neće spriječiti velikana da dovede Kolašinca, na korak je od potpisa

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Sead Kolašinac na korak je od transfera u Marseille.

Prema pisanju novinara Connora Humma, na transfer Kolašinca u redove francuskog velikana neće utjecati ni sankcije zbog spornog dogovora s Watfordom oko Papea Gueyea koji je stigao u Francusku u ljeto 2020. godine.

Marseille je dobio zabranu transfera u dva prijelazna roka, ali L'Equipe izvještava da će klub iz Ligue 1 uložiti žalbu na odluku pred arbitražnim sudom za sport i presuda bi se mogla objaviti u roku od tri do šest mjeseci.

To znači da će ovog januara klub imati pravo na transfere, a sa Kolašincem je praktično sve dogovoreno.

Kolašincu ugovor s Arsenalom ističe narednog ljeta, no on je odavno otpisan na Emiratesu i samo je pitanje kada će i zvanično postati član Marseillea.

Vrlo je moguće da će Kolašinac na kraju kao slobodan igrač otići u Marseille jer je Arsenal spreman na sporazumni raskid ugovora, s tim da će Bosancu pripasti određena novčana odšteta od Topnika.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je u Arsenal došao 2017. godine iz Schalkea, te je u dresu Topnika na 118 utakmica dao pet golova. Bio je prošle sezone posuđen Schalkeu, koji nije uspio da ostane u Bundesligi, pa se defanzivac vratio "kući".

Osim Marseillea, pokušavao ga je dovesti i engleski Watford, a po svemu sudeći on je odabrao nastavak karijere u Francuskoj gdje će po prvi put zaigrati.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Marseille i atmosfera je " čarobna ". Navijači tog kluba su ludi 100%
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti