Sead Kolašinac: Odbrana je odradila dobar posao, ali vezni igrači su bili fantastični

Bh. reprezentativac nakon pobjede protiv Chelseaja

Sead Kolašinac: Odbrana je odradila dobar posao, ali vezni igrači su bili fantastični

Endin Čaušević

Fudbaleri Arsenala proteklog vikeda u velikom gradskom derbiju pobijedili su Chelsea sa 2:0 i tako ostali u borbi za mjesto koje na kraju sezone vodi u Ligu prvaka.

Izabranici Unaija Emeryja odigrali su odličnu utakmicu posebno u prvom poluvremenu kada su riješili pitanje pobjednika. Prvi gol za domaće postigao je Alexandre Lacazette, a drugi je u samom finišu prvog dijela dao Laurent Koscielny.

Još jednu odličnu utakmicu odigrao je bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji se nakon oporavka od povrede ustalio u prvi tim Topnika. Kolašinac je i ovaj put zadavao dosta problema igračima Chelseaja u napadu, ali i odbrani koja je najveći problem Arsenala.

No, Topnici su uspjeli da završe meč bez primljenog gola što je skoro nezamislivo u ovoj sezoni. Nakon utakmice Sead Kolašinac je izjavio za Arsenalovu zvaničnu stranicu da je ovo itekako važna pobjeda za Arsenal.

"Veoma važna pobjeda posebno jer smo imali mali zaostatak u odnosu na Chelsea. Naš cilj je bio da to smanjimo i uspjjeli smo. Tim je odigrao jako dobro danas u svim segmentima i veoma smo sretni s ova tri osvojena boda", rekao je Kolašinac, te dodao:

"Ključ naše pobjede je bila agresivnost jer smo bili jaki u duelima i odmah smo stvorili dvije dobre šanse u prvih deset minuta. Nismo im dali nimalo prostora i to nas je vodilo samo naprijet. Veoma važno je što smo dali drugi gol u samom finišu prvog dijela što je unijelo dodatnu sigurnost u nas. Sretan sam što nismo primili gol i ovo je veoma lijepa noć za nas".

Kolašinac je na kraju komentarisao i igru odbrane Arsenala koja je bila na velikim kritikama ove sezone. Nije krio zadovoljstvo što je tim konačno funkcionisao na pravi način, a za to je posebno pohvalio vezni red.

"Odbrana je bila jako dobra i mislim da smo odradili dobar posao. Ipak, ne možemo zaboraviti ni vezne igrače koji su bili sjajni. Matteo na mojoj strani i Lucas i Granit u sredini. Trčali su nevjerovatno i dali svoj maksimum. To je nama u odbrani dosta olakšalo sve", zaključio je na kraju bh. reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Unay Emeri zabrinut, navijači strepe, bez Bellerina nekoliko mjeseci?

Ovaj meč obilježila je i teška povreda Hectora Bellerina. Španski bek je u 72. minuti pao na teren nakon što je osjetio jake bolove u koljenu, bez da je prethodno imao neki kontakt sa protivničkim igračima.

Još uvijek nije poznata težina povrede, no neki sumnjaju u ligamente i Bellerin bi mogao nekoliko mjeseci pauzirati, ali treba čekati zvanične informacije iz Arsenala.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi