Kolašinac na čelu pobunjeničke grupe, trener Schalkea govorio o tome prije današnjeg meča

Žele otjerati trenera

Kolašinac na čelu pobunjeničke grupe, trener Schalkea govorio o tome prije današnjeg meča

E. Škorić

Pred gostovanje u Stuttgartu, nemirno je u redovima Schalkea, koji je sve bliže ispadanju u 2. Bundesligu.

Schalke ima samo devet bodova i zakovan je za dno, te je već 10 bodova u zaostatku za ekipom Arminije Bielefeld, koja se nalazi "prva iznad crte".

Dakle, u Gelsenkirchenu teško da će pronaći način da se spase u preostalih 15 kola, a ne pomažu ni iskusna pojačanja kao što su Sead Kolašinac, Shkodran Mustafi ili Klaas-Jan Huntelaar.

A da stvar bude zanimljiva, upravo su trojica igrača, prema pisanju njemačkih medija, na čelu grupe igrača koji su se pobunili protiv trenera Christiana Grossa i od Jochena Shneidera traže da ga smijeni.

Pojedini igrači Schalkea smatraju da Groos nije sposoban da vodi Schalke, naglasivši da brka imena igrača i protivnika, da koristi pogrešan ton na treninzima, da ima užasne metode rada i da su sve njegove trenerske sposobnosti zapravo upitne.

Sam trener je prije duela sa Stuttgartom govorio upravo o tome, rekavši da je razočaran jer smatra da mu igrači trebaju direktno u lice reći ono što im smeta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

“Držim se činjenice da, ako mi nešto ne odgovara, pristupim osobi izravno i ne komuniciram na bilo koji drugi način. Naučio sam da su otvorenost i neposrednost najbolje sredstvo ”, rekao je Gross, vidno razočaran ponašanjem svojih igrača. Ali nije pomišljao na ostavku: "Ne, nikad nisam razmišljao o tome".

Unatoč tome, Mustafi i Kolašinac kao bivši defanzivci Arsenala su danas starteri za Schalke, a bh. nogometaš je čak postigao gol kojim je smanjio zaostatak protiv Stuttgarta na dva gola i sada je 3:1 za domaćina (u trenutku objave teksta igrala se 55. minuta).

Top Komentari

Asam85
Tek došao pa na čelu pobune, fudbal više nije što je nekad bio, ni treneri, ni igrači, ništa im više nije sveto. Da si ti jaro igrao u Švabino vrijeme upiškio bi se na pomisao o takvoj gluposti.
6 0
user1583752673
Niko njih ne spasi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi