Ultrasi Schalkea upali u hotel da postroje ekipu, imali susret "oči u oči" s Kolašincem

Slučaj nije prijavljen policiji

Ultrasi Schalkea upali u hotel da postroje ekipu, imali susret "oči u oči" s Kolašincem

A. Čaušević

Schalke 04 je zakovan za dno tabele Bundeslige i bliže je ispadanju nego ostanku u najjačem rangu njemačkog fudbala. 

Najradikalniji navijači popularnih Rudara polako gube strpljenje što su pokazali i u subotu, nekoliko sati pred Rurski derbi.

Njemački mediji su jučer objavili vijest kako je grupa između 200 i 250 ultrasa upala u hotel gdje su bili smješteni igrači i stručni štab Schalkea 04.

Do incidenta je došlo tri i pol sata uoči utakmice, a jedan od onih koji je imao susret "oči u oči" s nezadovoljnim navijačima bio je i Sead Kolašinac.

Kolašinac je kapiten Schalkea 04 i bio je učesnik "pregovora" zajedno s Ralfom Fahrmannom i sportskim direktorom Jochenom Schneiderom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno da ovaj incident uopšte nije prijavljen policiji jer su pregovarači uspjeli ubijediti navijače da mirnim putem napuste hotel.

Upad nije bio od koristi za Schalke 04 jer je Borussija Dortmund nekoliko sati napuniila mrežu ovog tima. Završeno je 0:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi