Sead Kolašinac u idealnom timu Bundeslige

U-21 fudbaleri čija je vrijednost najviše porasla

Sead Kolašinac u idealnom timu Bundeslige

Fudbalski portal specijaliziran za fudbalske transfere transfermarkt.de imao je itekako mnogo posla u samom finišu 2013. godine. 

Već smo ranije pisali kojih je to deset dobitnika, fudbalera kojima je vrijednost u protekloj najviše narasla, ali upoznali smo vas i sa deset fudbalera čija je vrijednost u proteklih 365 dana najviše pala.

Obzirom da su pojedini mladi fudbaleri, koji po godini svog rođenja još uvijek imaju pravo nastupa za U-21 selekcije, u proteklih godinu dana pružili zaista odlične partije vrijedi ih spomenuti, ali ćemo se ovoga puta ograničiti samo na mlade nade Bundeslige.

Transfermarkt.de izabrao je idealnu postavu Bundeslige fudbalera koji još uvijek imaju pravo nastupa za U-21 selekciju, a ona izgleda ovako.

Na golu je rezervni golman FC Nürnberga Patrick Rakovsky, a vrijednost nekadašnjeg omladinca Schalkea skočila je sa 500.000 na 800.000 eura, a mnogi golmana U-20 reprezentacije Njemačke već vide kao pravog nasljednika Raphaela Schäfera.

Na lijevom beku u idealnoj postavi mladića Bundeslige je bh. reprezentativac Sead Kolašinac koji se nakon problema sa mišićem polako vraća u pravu formu, u kakvoj ga svi želimo gledati. Vrijednost našeg Zmaja narasla je sa 400.000 na 2,75 miliona eura, što je svakako pozitivna stvar kako za Kolašinca, tako i za naš nacionalni tim da u svom sastavu ima jednog takvog dragulja. 

Stoperski par čine HSV-ov 17-godišnjak Jonathan Tah, koji sada vrijedi 3,5 miliona eura, i Freiburgov Matthias Ginter koji sada čija je vrijednost skočila sa 2,5 na sedam miliona eura.

Pored Mujdžinog saigrača u timu je i mladi kolega Vedad Ibiševića, Antonio Rüdiger. Vrijednost ovog desnog beka se sa 500.000 „popela“ na 4,5 miliona eura.

Idealni tim nije mogao ni bez saigrača Emira Spahića. Mladi Emre Can koji u Bayeru Leverkusenu igra na posudbi iz Bayern Münchena „napredovao“ je sa 1,5 na 5 miliona eura, dok je vrijednost HSV-ovog Hakana Calhanoglua skočila sa 1,5 miliona eura i sada iznosi 4 miliona evropskih novčanica.

Saigrač Seada Kolašinca, Max Meier na početku ove godine vrijedio je „ništa“, a sada vrijednost fudbalera koji je sa Schalkeom potpisao ugovor do 2018. godine iznosi 4 miliona eura. 

Da klub iz Gelzenkirhena odlično radi sa svojim omladinskim pogonom potvrđuje i 18-godišnji Leon Goretzka, umjesto jednog miliona sa početka godine momak rođen u Bohumu sada vrijedi 4,5 miliona eura. 

Kapitenska traka ovog idealnog sastava vjerovatno bi bila oko njegove ruke. Schalkeov dragulj Julian Draxler udvostručio je svoju vrijednost u 2013. godini. Četrnaest miliona eura vrijedan fudbaler sa početka ove godine sada vrijedi nevjerovatnih 30 miliona. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Špicu napada ove ekipe predvodio bi Stuttgartov vunderkind, 17-godišnji Timo Werner. Mladi napadač Švaba bio je na početku godine poznat tek onima koji prate omladinski fudbal u Njemačkoj i nije imao vrijednost, a sada je napravio "skok" do četiri miliona eura. 

Možda nekome ovaj sastav nije pravedan ili idealan, ali možemo se voditi onom starom izrekom „ako ne znaš šta je kvalitetno, znaš šta je skupo“, u ovom slučaju vrijedno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti