Adnan Beganović se priključio Seadu Ramoviću u stručnom štabu TS Galaxy
Ramović i Beganović na pripremama u Antaliji

Trenutno su na pripremama u Antaliji

Adnan Beganović se priključio Seadu Ramoviću u stručnom štabu TS Galaxy

Samir Mlaćo

Da naša zemlja ima kvalitetne nogometne trenere i nije neka novost, ali za uspjeh je svakako potrebno mnogo odricanja. Svakako i podrška iskusnijih kolega, onih koji su na nogometnoj sceni već napravili 'nešto'.

TS Galaxy iz Južne Afrike počeo je jučer u Antaliji pripreme za drugi dio sezone.

U ovom klubu donedavno je radio Mensur Dogan, bh. stručnjak koji se vratio u našu zemlju i nedavno je imenovan za direktora Akademije FK Sarajevo.

Glavni trener TS Galaxy je Sead Ramović, njemački golman koji ima bh. korijene, a do sada je radio i u stručnom štabu FK Novi Pazar. Ne krije Ramović da je produkt bh. trenerske škole i da je mnogo naučio u Edukacionom centru NS BiH.

Ramović je igračku karijeru počeo u Njemačkoj, a okušao se i u Norveškoj, Turskoj, Srbiji, Ukrajini...

Opis nije dostupan.

Oglasi

U stručni štab je odlučio priključiti ambicioznog bh. trenera Adnana Beganovića.

Beganović je bio glavni trener NK Travnik, a radio je i sa mladim selekcijama kluba sa Pirote.

Sada kreće u veliki izazov i već se priključio ekipi u Antaliji.

Beganović nije krio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora i vjeruje da će sa Ramovićem i ostalim članovima stručnog štaba napraviti kvalitetan rezultat.

“Seadu dugujem mnogo, on je sjajan čovjek i trener. Već godinu dana je ovdje i radi zaista kvalietan posao. Klub je zaista fantastičan, a predsjednik je Tim Sukazi, čovjek koji cijeni naše trenere i uvjerio se da smo jako kvalitetni“, rekao je Beganović za SportSport.ba.

FACE TO FACE WITH TIM SUKAZI – TS GALAXY FC

U Antaliji Galaxy ima sjajne uslove za rad, a ovaj tim je prvi dio sezone završio na sredini tabele uz veoma mal bodovni zaostatak za timovima iz samog vrha tabele.

Drugi dio sezone u Južnoj Africi počinje 30.12., a u Antaliji će ovaj tim biti 20 dana. Dogovorena je već prijateljska utakmica sa ekipom Sampdorije koju sa klupe predvodi Dejan Stanković i to 11. decembra, dok će nešto ranije rival biti turski Giresunspor.

Ramović i Beganović će u prvenstvu u prvom kolu nastavku u goste ekipi Maritzburga.

Top Komentari

Criscito
Svaka cast svakom nasem treneru koji povuce za sobom jos nekog ??
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi