Beganović: Fenomenalno je bilo gledati nas

Veziri briljirali na otvaranju drugog dijela sezone

Beganović: Fenomenalno je bilo gledati nas

S. Mlaćo

Pravu fudbalsku lekciju očitali su nogometaši Travnika Radniku iz Hadžića u nedjelju (4:1).

Iako se na startu drugog dijela sezone očekivao ravnopravan meč dvije ekipe koje se nalaze na sredini tabele, to se nije desilo.

Veziri su postigli čak četiri pogotka, te pokazali da imaju veoma kvalitetnu momčad koja više nije iznenađenje, već ekipa koja ima 'glavu i rep', te zna šta hoće.

Mladi trener Adnan Beganović bio je više nego sretan zbog visoke pobjede.

"Odigrali smo pet pripremnih utakmica na plastičnoj travi, a posljednju smo izgubili od Borca iz Jelaha. Imao sam sliku ipak da je to dobro, radili smo u Docu na sjajnom terenu, no bio je i upitnik kako će to izgledati na prirodnoj travi. Znali smo da smo slični sa Radnikom, u prvoj utakmici smo ih dobili 1:0, ali su nas namučili. No, kada je počela utakmica, to je bilo fenomenalno za gledati. 3:0 smo vodili 'glat', primili zatim jedan gol, ali smo utakmicu zatvorili kako treba i slavili 4:1. Stvarno jedna od boljih utakmica kako sam preuzeo ekipu", kaže Beganović za SportSport.ba.

Veziri nisu mnogo mijenjali ove zime.

Oglasi

"Bio sam zagovornik da puno ne mijenjamo roster, da zadržimo postojeći kadar, a da dovedemo špica. Došao je Berin Čatić, naše dijete i stvarno je odigrao finu utakmicu. Ono što nam je trebalo to smo doveli, te mislim da sa ovim igračkim kadrom možemo napraviti finu priču i ove polusezone".

Na Pirotu u subotu stiže Igman iz Konjica.

"Jako neugodna ekipa. Osvojili smo dole bod (0:0), a oni su se sada dosta pojačali. Ima tu znalaca, jedan Zajko Zeba....Mi idemo od utakmice do utakmice, ne pravim pritisak na igrače. Tražim uvijek maksimalno zalaganje, borbenost, a rezultat sam dođe ako sve ispoštuju".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prokomentarisao je i prvo kolo nastavka sezone.

"Veliko iznenađenje za mene je TOŠK. Mislio sam i da će Rudar poznavajući im kvalitete napraviti bolji rezultat u Čapljini. Simm Bau je promijenio trenera, doveli su dosta igrača, ali ne štima tu puno stvari. Vidi se to. Ostalo je po mjeri", dodao je Beganović. 

Top Komentari

Brazuka
Vratite se u pl, volio sam tamo na tekmu . Sretno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti