Ramovića prekinuli kada je počeo otvoreno pričati o Palestini: Razočarenje nije krio

Učenik je NS BiH, BiH doživljava kao svoju zemlju, a sada radi u Južnoj Africi

Ramovića prekinuli kada je počeo otvoreno pričati o Palestini: Razočarenje nije krio

Samir Mlaćo

Oružani sukob Izraela i Palestine sa sve većim brojem žrtava iz dana u dan glavna je tema u svijetu.

Naravno, prenijelo se to na sve sfere života, pa i sami nogomet gdje brojni sportisti pružaju podršku Palestini, a neki za to budu i kažnjeni.

Zanimljiva situacija dolazi iz Južne Afrike gdje na klupi TS Galaxy sjedi Sead Ramović, Novopazarac, ali bh. trenerski učenik koji je u ovu zemlju, tačnije u svoj klub doveo i pomoćnike iz naše zemlje Mustafu Kodru i Adnana Beganovića.

Naime, TS Galaxy je savladao u osmini finala Carling Kupa Mamelodi Sundowns, inače prvoplasirani tim sezone, boljim izvođenjem jedanaesteraca, ali sam meč je brzo pao u drugi plan.

Bilo je to veliko iznenađenje i sjajan nastup Ramovićeve ekipe, a onda poslije meča Ramović je želio govoriti i o situaciji u Palestini.

Oglasi

Kako se može vidjeti u prilogu, Ramović je prekinut već nakon 26 sekundi, tačno u trenutku kada je želio otvoreno podržati Palestince i nije želio govoriti o utakmici.

Zanimljivo da su iz vodstva ove lige već ranije kazali da je zabranjeno iznositi bilo kakvo mišljenje o sukobu Izraela i Palestine, no Ramović je pokazao svoju ljudsku stranu i za to je dobio brojne pohvale.

"Naše molitve su sa narodom Palestine, mi smo protiv bilo kakvog nasilja nad čovječanstvom. Južna Afrika je prošla kroz aparthejd, a Palestina prolazi kroz istu stvar pred očima svijeta.

Igrači Manchester Cityja su nosili majice u znak podrške Ukrajini prije utakmica... Dakle, život Ukrajine je bitan, ali ne i život Palestinaca", rekao je naknadno Ramović, ali tamo gdje je bilo dozvoljeno da o tome priča.

Ramović je dodao da je još ranije pitao odgovorne na SuperSport TV da li može govoriti koje se dešavaju u Palestini, a oni to nisu dozvolili.

Kada je krenuo govoriti o Palestini prekinut je i pušteni su kadrovi sa tribina, ali kasnije je sve ispričao i bio jako direktan, što možete i poslušati u video prilogu iznad.

Top Komentari

GuiliDamou
Svaka ti čast majstore, kapa do poda, Bog ti dao sve najbolje i najljepše!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi