Javio se sudija o kojem priča svijet: Nisam rasista!
Foto - EPA

Sebastian Coltescu je glavna tema

Javio se sudija o kojem priča svijet: Nisam rasista!

M. Šljivak

Sebastian Coltescu glavna je priča u svijetu fudbala.

Rumunski sudija je optužen da je na rasnoj osnovi uvrijedio pomoćnog trenera Bašakšehira Pierrea Weboa na utakmici protiv PSG-a i susret je zatim prekinut.

Coltescu je nakon utakmice dao kratku izjavu za ProSport i istakao je da nije rasista.

"Narednih dana neću čitati nikakve tekstove. Svako ko me poznaje zna da nisam rasista. Barem vjerujem da je tako", rekao je Coltescu.

Glavni sudija Ovidiu Hategan se također oglasio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne možemo davati nikakve izjave, jer prvo moramo razgovarati sa UEFA-om. Odgovorio bih vam na pitanja, ali večeras ne mogu. Razočarani smo, ali molim vas da shvatite situaciju i da ispoštujete to da ne možemo razgovarati", istakao je Hategan.

Rumunska ekipa odlazi kući, UEFA je već angažovala druge sudije, a u Rumuniji su već najavljene sankcije za sudije.

Promo

Top Komentari

AmarSahi
Pa zar čovjek mora znati ime astitenta Basakshirea? Ni ja za tog čovjeka nisam do sada čuo, nije mu znao ime pa rekao ''taj crni''. Samim time nije vrijeđao nikoga.
10 12
LukasPodolski
Mislim da covjek nije imo losu namjeru,ali trenutak ne razmisljanja i nastane sranje
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi