Sebastian Giovinco je jednostavno predobar za MLS!

Dominira u Torontu

Sebastian Giovinco je jednostavno predobar za MLS!

Prvo ime dosadašnjeg dijela MLS-a je bez ikakve dileme fudbaler Toronta Sebastian Giovinco.

Bivši napadač Juventusa igra kao preporođen od dolaska u MLS, a u dosadašnjem dijelu sezone je postigao već 22 gola i upisao 15 asistencija.

Italijan je svoj šou imao i na sinoćnjoj utakmici protiv New York Red Bullsa. Giovinco je u igru ušao u 71. minuti, da bi samo sedam minuta kasnije napravio pravi dar-mar odbrani prvoplasiranog tima na tabeli.

Giovinco je uzeo loptu na tridesetak metara od gola, a onda je nanizao nekoliko protivničkih fudbalera i lijevom nogom poslao loptu u nebranjeni dio mreže za veliko slavlje domaćih tifoza, koji u njemu vide pravog idola.

Toronto je slavio sa 2:1 i tako se prvoplasiranom timu lige približio na samo pet bodova zaostatka, a sinoćnjim trijumfom je osigurao učešće u playoffu.

Da bude još zanimljivije, Sebastian Giovinco je prekjučer igrao za Italiju u duelu sa Norveškom, a nepuna 24 sata nakon toga je zaigrao za svoj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.