Nekada igrao za Bayern i reprezentaciju Njemačke, sada okončao karijeru jer ga niko nije želio

U 33. godini

Nekada igrao za Bayern i reprezentaciju Njemačke, sada okončao karijeru jer ga niko nije želio

Edmir Škorić

Iako je imao respektabilnu karijeru, noseći 29 puta dres njemačke reprezentacije, nije mu to pomoglo da pronađe novi klub ovog ljeta, pa je u 33. godini završio karijeru.

Mnogi nogometaši sanjaju da jednog dana zaigraju za velike timove kao što je Bayern. O dresu Bavaraca sanja gotovo svaki dječak koji se bavi sportom u Njemačkoj, a Sebastian Rudy je imao tu priliku.

Uspio je odigrati jednu sezonu u dresu Bayerna, a bilo je to 2017. godine kada je stigao iz Hoffenheima. Prethodno je igrao i za Stuttgart, a nakon Bayerna bio je u Schalkeu, potom ponovo u Hoffenheimu.

On je ovog ljeta postao slobodan igrač, ali s obzirom da nije dobio nijednu konkretnu ponudu za nastavak karijere, donio je odluku da se penzioniše.

Rudy će se od sada posvetiti novim izazovima, jer ga ne zanima igranje nogometa na niskom nivou.

Oglasi

"Ja sam neko ko se ne plaši da započne novu karijeru. Još uvijek razmišljam o tome šta ću da radim. Volio bih da pronađem nešto što me zaista privlači", rekao je Rudy.

S Bayernom je bio i prvak te sezone, osvojivši još Superkup i Kup Njemačke, a igrao je i polufinale Lige prvaka. U Bundesligi je ukupno upisao 358 nastupa i dao je 17 golova uz 41 asistenciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

2014. godine debitovao je kod selektora Joachima Löwa neposredno prije Svjetskog prvenstva, ali nije dobio mjesto u timu za turnir.

Sa 295 utakmica u Bundesligi, Rudy je rekorder Hoffenheima, kojem je dao najviše u karijeri, no došlo je vrijeme za rastanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi