Burch na domaće parketu savladao Lukavac

Šećerović: U prvoj četvrtini smo slomili otpor protivnika

E. Čaušević, foto: A. Berbić

KK Burch večeras je u okviru 13. kola A1 lige na domaćem parketu savladao KK Lukavac (101:84).

Košarkaši Burcha priredili su izenanđenje večerašnjojm pobjedom protiv Lukavca kojem je ovo bio tek treći poraz u ovoj sezoni A1 lige. Trener Burcha Kemal Šećerović nakon utakmice kazao je da je njegova ekipa odradila odlične pripreme pred ovu utakmicu, te da su jako dobro skautirali igru Lukavca.

"Nametnuli smo svoj ritam i način igre koji nikako nije odgovarao protivniku i vjerujem da smo ih na taj način veću u prvoj četvrtini slomili. Poslije je bila samo rutina da čuvamo tu prednost i privedemo utakmicu kraju", rekao je Šećerović.

Trener KK Burch dodao je da je insistirao da njegova ekipa igra dosta bržu košarku sa puno tempa i agresivnosti, te bržih završetaka napada.

"Momci su to dobro odradili, ispoštovali su dogovor. Bili smo u dobrom ritmu služio nas je i šut i mislim da je ukupan šut bio jako dobar", dodao je trener Burcha nakon večerašnje utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti