Burch iznenadio Lukavac

Ubjedljiva pobjeda Burcha

Burch iznenadio Lukavac

E. Čaušević

Košarkaši KK Burch večeras su na domaćem parketu ostvarili ubjedljivu pobjedu protiv favorizovanog KK Lukavac (101:84).

Burch je u okviru 13. kola A1 lige za košarkaše večeras na svom parketu savladao Lukavac. Domaći košarkaši su sjajno otvorili utakmicu, a u prvoj četvrtini uspjeli su ubaciti čak 36 poena (36:21). Druga dionica ove utakmice pripala je gostima koji su ubacili dva poena više (18:20).

Drugo poluvrijeme donijelo je izjednačenu utakmicu, a Burch je iskusno čuvao veliku prednost stečenu u prvoj četvrtini. Treću četvrtinu dobili su gosti sa 23:19.

Ipak, to je bilo sve što je KK Lukavac uradio u večerašnjoj utakmici. Burch je sigurnom igrom demonstrirao da je večeras bio daleko boji protivnik. Domaći košarkaši su pred domaćim navijačima odlično odigrali četvrtu dionicu u kojoj su slavili sa osam poena razlike (28:20), za konačnih 101:84.

Ovo je Burchu bila peta pobjeda u ovoj sezoni A1 lige, dok je Lukavac upisao svoj tek treći poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi