Bivši igrač Željezničara potpisao za Tuzla City

Sedad Subašić narednih pola godine u Tuzli

Bivši igrač Željezničara potpisao za Tuzla City · Zvanično

E. Oštraković

Ekipa Tuzla Cityja u drugi dio sezone ući će jača za mladog fudbalera koji je do sada nosi dres Željezničara, a radi se o Sedadu Subašiću.

Nakon što je završio saradnju sa Željezničarom, Subašić je kao slobodan igrač pojačao Tuzla City za koji bi trebao biti važan igrač u ekipi.

Naime, Subašić još uvijek ispunjava kvotu igrača s 21 godinom ili mlađi, te baš zbog toga može biti od velike koristi ekipi koju sa klupe predvodi Milenko Bošnjaković.

"Sretan sam zbog dolaska u Tuzla City. Sve mi je poznato u novom klubu tako da nema nepoznanica. Vjerujem da ću opravdati očekivanja i donijeti puno radosti našim navijačima", kazao je Šubašić.

Subašić je prošao omladinsku školu Rudara iz Kaknja, a odatkle je 2020. godine otišao u Željezničar čiji je član bio sve do sada.

Na Grbavici je tako proveo dvije i po sezone, a početkom januara je napustio klub i postao slobodan igrač, ali nije dugo čekao na novi angažman.

Oglasi

U dresu Željezničara odigrao je 63 utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te je postigao četiri gola i dodao pet asistencija.

Ugovor sa Tuzla Cityje potpisao je do kraja sezone.

Tuzla City se trenutno nalazi na osmoj poziciji s 21 bodom, samo dva više od Slobode koja je na 11. mjestu i prva u zoni ispadanja, te četiri više od posljednjeplasiranog Igmana.

Subašića što se tiče, radi se o veznjaku izuzetnih tehničkih sposobnosti. Može pokriti i obje krilne pozicije, te bi ovaj bivši U-19 reprezentativac Bosne i Hercegovine za City trebao predstavljati pravo pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najzvučnija pojačanja koje je City doveo u zimskom prijelaznom roku su Irfan Hadžić i Dino Ćorić, a stigli su još Kemal Mujarić, Eldin Hasanbegović i Robert Radić.

Kada su u pitanju odlasci, klub su napustili Semir Smajlagić, Ante Hrkać, Mladen Veselinović, Amadou Coulibaly i Bakir Brajlović, te ćemo na proljeće gledati jedan drugačiji City u odnosu na prvi dio sezone.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Gledaj predsjednika i ****a. HAHAHAHAHAHAHH
5 1
Hasni
Jel Subasic ovaj sa cvikama? :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi