Sedad Subašić danas potpisuje za novi klub, ostaje u Premijer ligi BiH
Tik prije početak proljetnog dijela sezone, Sedad Subašić je pronašao novi klub.

Nakon odlaska s Grbavice

Sedad Subašić danas potpisuje za novi klub, ostaje u Premijer ligi BiH · Saznajemo

E. Ganibegović

Dvadesetjednogodišnji veznjak Sedad Subašić konačno je pronašao novi klub. Kako saznaje SportSport.ba, danas bi trebao uslijediti potpis ugovora s FK Tuzla City.

Početkom 2023. godine Sedad Subašić je i zvanično postao slobodan igrač nakon što se razišao s FK Željezničar.

Na Grbavici je proveo tri i po godine nakon što je u ljeto 2019. godine u redove Plavih stigao iz kakanjskog Rudara gdje je bio najveći talenat svoje generacije.

U dresu Željezničara nastupio je ukupno 63 puta. Postigao je četiri pogotka i dodao pet asistencija, a sada je došlo vrijeme za nove izazove u karijeri.

Ove sezone mu Edis Mulalić nije davao mnogo prostora za igru. Nastupio je na deset utakmica, no samo je dva puta bio starter i jednom odigrao svih 90 minuta, ukupno 288 za polusezonu što je zaista premalo za igrača njegovih sposobnosti.

Stoga, Subašić je digao sidro, strpljivo čekao pravu ponudu i odlučio se za odlazak u Tuzlu gdje će postati novi igrač Cityja koji ove sezone baš i ne liči na sebe, odnosno bliži je zoni ispadanja nego pozicijama koje vode u Evropu.

Oglasi

Tuzla City se trenutno nalazi na osmoj poziciji s 21 bodom, samo dva više od Slobode koja je na 11. mjestu i prva u zoni ispadanja, te četiri više od posljednjeplasiranog Igmana. 

Shodno pojačanjima koje je City doveo, uključujući i Subašića čiji bi dolazak trebao biti ozvaničen kasnije tokom dana, od Cityja se ipak očekuje da vrlo brzo riješi pitanje ostanka u ligi.

Subašića što se tiče, radi se o veznjaku izuzetnih tehničkih sposobnosti. Može pokriti i obje krilne pozicije, te bi ovaj bivši U-19 reprezentativac Bosne i Hercegovine za City trebao predstavljati pravo pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najzvučnija pojačanja koje je City doveo u zimskom prijelaznom roku su Irfan Hadžić i Dino Ćorić, a stigli su još Kemal Mujarić, Eldin Hasanbegović i Robert Radić.

Kada su u pitanju odlasci, klub su napustili Semir Smajlagić, Ante Hrkać, Mladen Veselinović, Amadou Coulibaly i Bakir Brajlović, te ćemo na proljeće gledati jedan drugačiji City u odnosu na prvi dio sezone.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi