Rudar sa dosta problema pred velikim izazovima: Žerić i Zukić otišli, stižu Hubanić i Subašić?

Kakanjci uskoro igraju meč osmine finala Kupa BiH

Rudar sa dosta problema pred velikim izazovima: Žerić i Zukić otišli, stižu Hubanić i Subašić?

S. Mlaćo
Sa dosta problema krenuo je kakanjski Rudar u pripreme za novu sezonu Prve lige FBiH. Kakanjci već odavno imaju probleme u rukovodstvu kluba, no niko ne poduzima nikakve korake.

Čini se da su treneri i nogometaši prepušteni sami sebi, ali i pored toga polusezonu su završili na sjajnom trećem  mjestu Prve lige FBiH te izborili plasman u osminu finala Kupa BiH.

Nedavno su Kakanjci poraženi od Igmana sa čak 6:1, iako po prikazanom na terenu nisu zaslužili toliko uvjerljiv poraz. Ipak, razlika u kvaliteta je bila očita pa su se mnogo nogometaši Rudara mogli zapitati na kojem su oni nivou, ako se zna da je Igman posljednjeplasirana momčad Premijer lige.

Bećir Mehanović i njegovi pomoćnici spremaju ekipu za nove izazove, a prvi je 18. februara u Gradačcu protiv Zvijezde. Radi se o susretu osmine finala Kupa BiH i igra se samo jedan meč.

Zvijezda je blagi favorit, prije svega zbog domaćeg terena, no u 90 minuta sve je moguće.

Kada je igrački kadar Rudara u pitanju, Mustafa Mušija je potpisao za NK TOŠK, a jučer je potvrđen odlazak Denisa Žerića, nekadašnjeg člana Željezničara, Simm Bau, Goražda, Igmana. Žerić će svoj životni put nastaviti u Njemačkoj.

Oglasi

Tarik Zukić je pristupio NK Čelik, dok će novo ime u narednim danima biti Adin Hubanić. Hubanić je sve dogovorio sa Rudarom i očekuje se potpis ugovora.

Sa Kakanjcima trenira i Sedad Subašić. Subašić je na kraju prošle polusezone Premijer lige raskinuo saradnju sa FK Željezničar. Slobodan je i trenira sa Rudarom, te postoji mogućnost da na kraju i ostane u ovom klubu, te se 'vrati u život' dobrim igrama.

Treba istaći da navijači Rudara teško mogu pronaći bilo kakve informacije o aktivnostima svog kluba, te saznati rivale u pripremnom periodu. Facebook stranica kluba nije aktivna, posljednja objava je iz prošle godine i to nakon duela Rudara i Budućnosti u novembru.

Posljednja domaća utakmica ove godine. SVI NA RUDAR! 🟢⚫

Posted by FK Rudar Kakanj on Friday, November 11, 2022
Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Svakako velika kritika i 'minus' za nekada respektabilni klub koji je definitivno proživljava teške dane.

Navijači sanjaju Rudar koji će biti ozbiljan kandidat za Premijer ligu, ali to teško očekivati u narednim godinama. Mnoge stvari u klubu nisu posložene, ide se u iz sedmice u sedmicu i jasno je da je uspješan rezultat teško očekivati.

Top Komentari

Karanfil
Izlaz u Evropu zagarantovan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi