Sedam godina od ubistva Vedrana Puljića

Pravda se još čeka

Sedam godina od ubistva Vedrana Puljića

O. Lekić

Na današnji dan prije tačno sedam godina u Širokom Brijegu ubijen je Vedran Puljić. Dvadesetčetverogodišnji navijač Sarajeva izvukao je najdeblji kraj te krvave uvertire za utakmicu koja se tada nije ni odigrala, a trebala je. Trebalo se desiti još mnogo toga, pa se kasnije nije desilo...

Ubica Vedrana Puljića je i nakon sedam godina na slobodi i nikada nije odgovarao za ubistvo. Pravda se u Bosni i Hercegovini, posebno među navijačima Sarajeva ali i svim normalnim ljudima, i dalje čeka ali šta uopšte znači pravda u našoj zemlji... Ništa pretjerano važno. Dok Vedranov ubica Oliver Knezović mirno i slobodno hoda svijetom, navijači Sarajeva koji su tog dana bili u Širokom Brijegu odslužili su sve svoje kazne. Knezović je u jako čudnim okolnostima pobjegao iz zatvora neposredno nakon nemilog događaja, a tamo se više nikada nije vratio. I pitanje je hoće li, uzimajući u obzir koliko je vlastodržcima stalo do toga.

Pravda u slučaju "Vedran Puljić" nikada nije zadovoljena i već je sedam godina prošlo, a malo se toga promijenilo. Vedrana se sjećaju porodica, prijatelji i navijači Sarajeva koji mu u toku svake utakmice svog kluba barem jednom prozovu ime, sa sjeverne tribine koševskog stadiona koja nosi naziv po Vedranu Puljiću. 

Upravo ona garantuje vječno sjećanje i uspomenu na jedan mladi, prerano ugašeni život. 

Vedran Puljić 04.10.2009. - 04.10.2016.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti